politikdravel

Kalle & Hobbe har alltid varit en av mina absoluta favoritserier, ända sedan jag var liten. Såhär i efterhand kan man ju undra om den har haft en inverkan på mina politiska övertygelser? Politisk satir när den är som bäst.

 

Angående den pågående Gulliou-KGB debatten. Är någon verkligen förvånad? Och var kommer skitsnacket om trovärdighet ifrån, mannen har ju spenderat de senaste 20 åren med att basunera sin socialistika åsikt och sitt förakt för högern.

 

Då tycker jag verkligen att man kan ifrågasätta hans påstådda samröre med SÄPO mer. För visst, det är inte helt okej att ha kontakter med en främmande underättelsetjänst, men som journalist är det om något ett förtroendemord att samarbeta med den inhemska underättelsetjänsten som man är moraliskt och etiskt satt att granska. I en sådan granskning skulle antagligen all kompromisslös och etisk journalistiks högborg, Expressen få svettas en del. Det var en Expressen-journalist(Emberg) som tydligen tjallade till SÄPO då, och det är ju uppenbart att det är SÄPO som tipsat Expressen den här gången. Jag försvarar verkligen inte Guillou, jag har väldigt lite till övers för hans ganska taffliga översitteri-fasoner, men den offentliga debatten saknar(som vanligt) bredd och har fel fokus.

Och ja, vad väljer man? En möjlig spion eller en medlöpare?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0