Fikaaah



På söndag blir det fika och Olle Nyman på Krokodil. Kl 2 är det tydligen. Riktigt fin Lule-singersongwriter,
och gillar du låten under tycker jag definitivt du ska haka på =)


Niels Nielsen




Jag har blivit fullständingt förälskad i sången It's All in My head av Niels Nielsen. En riktigt skön LoFi-lirare som text/sångmässigt kanske kan jämföras lite med I'm from Barcelona, fast med bara en sångare förståss. Och så likt är det inte, men lite. Det är lite gulligt och tralligt, men ljudbilden i övrigt är helt annars, lite pling-plong elektroniskt, mer Tough Alliance.
Den låt som Nielsen med vänner har valt att göra en "musikvideo" är helt sjyst den också, We are Youth,. Låten är bra, men musikvideon är faktiskt riktigt otroligt kass. Så helt allvarligt, sätt igång musikvideon, men lägg ner fönstret och lyssna istället.


We Are Youth from niels nielsen on Vimeo.

förra vintern


Satt och kollade igenom gamla bilder, och hittade de här.

Lite mer än ett år gammalt, tiden går, fyfan vad tiden går.
Det blev lite tråkigare, det blev lite gråare, när du och Ellinora flyttade ner till Malmö. Men till sommaren, då blirr det definitivt en expedition ner till södra sverige. Definitivt!


....

Så Jag frågar vilken dag
vilken dag det är idag
och hon svarar Jag vet inte
Jag vet inte vilken dag det är idag

så Jag frågar vilken månad
vilken månad vi har nu
men hon svarar Jag vet inte
Jag vet inte vilken månad vi har nu

så Jag frågar vilken årstid
vilken årstid är det nu
och hon svarar det är sommar
det är sommar det är sommar vi har nu

När Jag visade henne snön,
när Jag visade henne snön
då sa hon att sommaren är svår
sommaren är svår, svår i år

Humor.


Humor, sjukt bra humor xD


Jag tittar på TV

Moskva tror inte ett dugg på tårar,
dom säger att folk, att folk, folk är dårar.
Wasington är vilda västern
& förresten & förresten.

Men från Peking hörs det inget,
men från Peking hörs det inget,
men från Peking hörs det inget,
ingenting.

Jag tittar på TV, jag tittar på TV,
jag tittar på TV, jag tittar på TV.

Jag ser sönderskutna bönder,
jag ser städer som gått sönder.
Jag tittar på hur världen faller isär,
jag tittar på en showbizdokumentär.
& från Peking hörs det inget...
ingenting.

Jag tittar på TV...

Det ryska stålet närmar sej långsamt målet,
från Vita Huset hör jag bara sorlet.
Dom talar om fred, dom talar om fred,
ger order om mord.
Alla dessa tomma ord,
men från Peking hörs det inget...
ingenting.

Musiktips!


Just nu är det faktiskt Elektro-pop som gäller. Blev tipsade om Friendly Fires tidigast i förrgår och har suttit och tittat på detta Musikvideo-fenomen några gånger nu. Fyra grymt sjysta videos och ett härligt disco-ljud såhär på en lördag gör en lite sugen på att dra lite moves på dansgolvet (jag hänvisar härmed till låttexterna "I can't dance a single step, jag dansar aldrig nykter osv osv).
Det är inte varje dag man ser en trummis använda en livs levande COWBELL(STL-sketchen, ni vet).

Och på den här sjysta mp3-bloggen kan den som vill ladda hem gratis mp3s!



Friendly Fires - Skeleton Boy


Friendly Fires - Paris



Friendly Fires - On Board



Friendly Fires - Jump In the Pool

Photoshopppp

Tog en lugn fredagkväll, och satt och lekte lite i photoshop och lyssnade musik. Håller på och testar ltie olika effekter för foto nu :P


...

Det är nog rekord det här, tre inlägg samma dag. Såg det här bildspelet på Eggas blogg, och jag är fan bara tvungen att posta den här också.

Sunday Bloody Sunday - Saul Williams from Höskuldur Eyjólfsson on Vimeo.

OBSERVERA! Den här videon innehåller väldigt jobbiga bilder. Riktiga avpsrängda lemmar, svältande barn, lemlästade människor, brända, sprängda, ihjälsvultna döda människor, misär, krig, övervåld och diverse jävla skit och förbrytelser som händer i hela världen, varenda jävla dag. Låten, texten och bilderna passar så bra med varandra, och den får dig att tänka på hur jävlig världen faktiskt är, särskilt nu när ett till meningslöst krig rasar, och ingen gör någonting.

Ja, jag är lite bitter, men det är sådana här dagar jag faktiskt undrar hur mycket värre det kan bli? Vad mer kan vi göra mot oss själva som vi inte redan har gjort? Vi är människan, skapelsens krona, guds mästerverk, evolutionens slutstation, eller hur? Eller bara ett dumt jävla monster som aldrig lär sig något och hur "civiliserade" vi än påstår oss vara, så har vi fortfarande inte kommit ur "stam Nr. Ett behöver mer mark, slaktar stam Nr. Två för att ta deras land, kvinnor och mat" stadiet. Det enda som skiljer oss från stenåldern är att stammarna är mycket större, och att spjuten dödar fler människor samtidigt. 

Jag kommer nog inte tycka likadant imorn, men ibland så måst man få skriva av sig.

Och det här med Gaza. Jag fattar inte att folk verkar vara så jävla förvånade. Igen. Eller att alla politiker som fördömer, eller försvarar, men gör inget. Världens Samvete USA, tittar på och håller för öronen. FN är lika tandlöst som vanligt, synd att en så bra idé blivit så värdelös att ingen längre bryr sig. EU, förlamat och piper lite lätt "snälla, kan ni inte sluta va?".
Eller resten av hela jävla mellanöstern, som fördömer Israels handlingar högljutt för sina egna folk, samtidigt som de sjävla begått förbrytelser mot palestinierna.
Hamas är svin, Israels regering är svin, men det som vanligt så är det vanliga folket som dör. Och när detta är slut är det väl dags i Irak, eller kanske nåt afrikanskt land som omväxling, det var ett tag sen nu. Men det kommer aldrig ta slut. Det är så långt bortom det nu.






Moralens förfall

Jag kan inte ljuga längre. Efter att ha levt under omänsklig press den senaste veckan, eller i alla fall de tre senaste dagarna i ett töcken av ångest, depression och krossade förväntningar under sammanställandet av min egen Necronomicon: Företagspärmen. I detta tillstånd av mental blackout, försvinner alla moraliska och etiska väggar och gränser.

Jag har stulit ett sudd.
Jag, har stulit ett sudd. Jag behövde ett sudd för att uplåna ett fel i mitt garanterat felaktiga bokslut. Det bara låg där. På ett bord med en tom kaffekopp. Det perfekta brottet, mitt under näsan på offret, utan några vittnen. Min enda ursäkt att suddet kan ha varit bortglömt och övergivet, men det är en klen tröst för mitt nu fläckade samvete. O smärtan, o kvalen!

Ps. Fatta Skatteverket skulle få frispel av mina papper. Kan du stava till Omedvetet Skattefusk?

...


Ladda hem Bon Iver - Blood bank gratis på den här sidan. Sjukt taggad på hans nya Ep, när den då kommer.

Söndaaaaag

helgens eskapader i korthet. Fredags var det partajdags, jag och crille, och Emmelie kom upp från Skell och haka på :) Grymt kul, fast det blev kanske lite onödigt mycket. Men men. Lördag, frukost och stan med Emmelie, väckte crille och sen var de så illa att jag somnade, grymmt tidigt. Och idag, Söndag, årets första riktiga slappardag. idag har noll, nada, zip, inget över huvudtaget gjorts. Förutom lite kokande av palt. Ciao!

Blood sun



En timme en minut
Här står tiden stilla
Jag är bara ljud
Jag gör allt på ren vilja
Ser du nån så skjut
Jag står bakom tätt intill
och jag är bara ljud
Så jag rör mig som jag vill

Stenmark i mitt hjärta

Jag vet inte vad du tycker, men det var länge sedan jag skrattade så mycket åt en serie.  Jag vet, jag är störd.


Grammisgalan igår, Rockbjörnen nästa

Okej, vad vill Rockbjörnen egentligen? Jag satte fan frukosten i halsen då jag skulle rösta på "årests bästa utländska artist"
Duffy
Katy Perry
Rihanna
Britney Spears
Pink

Tragiskt, helt enkelt tragiskt. Visst, Duffy är en av mina favoriter men jag är ju ändå på nåt sätt tvingad att rösta på henne.


uj uj uj

- Festa på trettondagsafton? sa Jag, lätt skeptisk. Det gör väl ingen?
-Klart man gör, alla i hela skellefteå kommer att va ute sa Crille.

Generellt sett brukar jag vara lite emot att festa på måndagar, hetl enkelt. Men  Vardagstristess är ingen höjdare, och med en god ursäkt att vi skulle plugga i skell dagen efter satte vi oss på bussen ner till skell.

Nä, plugg blev det ju väl inte, men en grymmt sjyst kväll var det, även om det blev ltie väl mycket träning.... Förfesten hos Mötley Crûe-Sandra var riktigt nice, och där träffade vi dom helt reko brudarna som vi hängde med resten av kvällen , Våldsamma röda skellefteå-Emmelie och Coca-Cola-Therese.

 Bal-sac, Skells "Kalles" är tyvärr typ större än Statt i Piteå. Sjukt nice, men enlgit Crille var alla tydligen bara 18, en jag kände ju inte en Kotte så¨det spelade ändå ingen roll. Riktigt nice, men musiken sög tyvärr Ballsack, pardon the pun.
Att även jakten på efterfest gick något överstyr bör väl nämnas, men ingen har väl dött av att gå hand i hand i snöoväder halva natten?

Äntligen

Äntligen är Den stora top 10 listan publicerad! Gå in på Radioskuggas blogg och lyssna igenom listan här!

03:00 AM

Nu sitter man här 3 på natten, ganska slut efter ett härligt 50-årskalas för farsan borti svensbyliida. Orkar inte skriva nå mer nu, förutom att när klockan är ter på natten, och du är lite sliten,
så tycker jag du ska lyssna på det meditativt vackra

Bon Iver - For Emma, Forever ago

Akutsiska gitarr, och drömsk "sirenröst" eller hur man nu ska förklara det.  Kolla verkligen in spåret The Wolves, finns på youtube. Den är så vacker så jag skulle kunna gråta litegrann.



RSS 2.0